2012. március 13., kedd

Uborkás, szegfűgombás marhasült


Hozzávalók:
A húshoz: 60 dkg marhahús, 20 dkg bacon, 15 dkg ecetes uborka, 3 evőkanál liszt, 1 dl átszűrt ecetes lé az uborkáról, só, törött bors, 3-4 evőkanál olaj
A körethez: 40 dkg quinoa, 2 evőkanál étolaj, 7 dl csontlé, 1 nagyobb sárgarépa, 1 nagyobb fehérrépa, 10 dkg zöldborsó, 15 dkg szegfűgomba, só
Elkészítés:A marhahúst felszeleteljük, enyhén kiveregetjük. Sózzuk, borsozzuk és lisztbe forgatjuk. A felhevített olajban mindkét oldalát pirosra sütjük, majd tányérra szedve félretesszük. A szalonnát és az ecetes uborkát nagyon vékony csíkokra vágjuk. A serpenyőben lévő olajban a szalonnát félig kisütjük. Hozzáadjuk az uborkát. 1-2 percig együtt pirítjuk. Meghintjük a maradék liszttel. Lepirítjuk. Felöntjük az ecetes lével és ha még szükséges akkor egy nagyon kevés vízzel és jól kiforraljuk. Ízesítjük sóval és törött borssal. Beletesszük a hússzeleteket és mérsékelt tűzön, lefedve, készre pároljuk. A körethez a fehér-, és sárgarépát megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk. A quinoát egy szűrőbe téve alaposan átmossuk. Felhevített olajban a zöldségeket a borsó kivételével 4-5 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a quinoát, további 3-4 percig pirítjuk. Felöntjük a csontlével. Fedővel lefedve, a legkisebb lángon 15 perc alatt készre pároljuk. Ha szükséges a végén kevés sóval ízesíthetjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése