Hozzávalók:50 dkg sárga gévagomba, 2 fej vöröshagyma, 2-3 evőkanál olaj, 1 tojás, 2 evőkanál liszt, 5 evőkanál zsemlemorzsa, 2-3 gerezd fokhagyma,
1-1 teáskanál só, majoránna, pirospaprika, finomra vágott zöld petrezselyem, törött bors
A hempergetéshez: zsemlemorzsa
A sütéshez: 1 liter olaj
Elkészítés:
A hagymákat karikára vágjuk, majd a felhevített olajban üvegesre pároljuk. Levesszük a tűzről és kihűtjük. A gévagombát nagyon vékony szeletekre vágjuk, majd enyhén sós forrásban lévő vízben 5 percig előfőzzük. Leszűrjük, majd kihűtjük. A főzőlevét a későbbiekben felhasználhatjuk levesek készítéséhez. Miután kihűlt a hagymával együtt finom lyukú darálón átengedjük. Hozzáadjuk a tojást, a lisztet és a zsemlemorzsát. Ízesítjük a fűszerekkel és az összezúzott fokhagymával. Kis golyókat formázunk a masszából, amiket zsemlemorzsába hempergetünk. Bő, forró olajban szép aranysárgára sütjük, ügyelve, hogy nehogy szétessenek. Akkor jó, ha a sütés után a fasírtok omlósakká, velő szerűekké válnak.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése