Hozzávalók: 4 dkg vaj,1 kötés újhagyma, 1 gerezd fokhagyma, 4-5 kakukkfűág
30 dkg vargánya (májusi pereszke, galambgomba, rizike is lehet, télen használhatunk szárítottat is), 30 dkg hámozott sült gesztenye (nyáron használhatunk fagyasztott natúr gesztenyét), 12,5 dkg mozzarella sajt, törött bors, só, hamburger zsemle, saláta, majonéz
Elkészítés:
Az újhagymát felkarikázzuk. A gombát felszeleteljük. A sült gesztenyét apró darabokra vágjuk. A felhevített vajban az újhagymát üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a gombát és a gesztenyét. Ízesítjük sóval, törött borssal és a száráról letépkedett kakukkfű levélkékkel. Megvárjuk amíg a gomba levet enged, majd zsírjára pirítjuk. Botmixerrel, vagy turmixgéppel pépesítjük. Hozzáadjuk az apróra összevágott, vagy lereszelt mozzarellát. Jól összekeverjük. A zsömle méretének megfelelő pogácsákat formázunk belőle, majd kevés vajon mindkét oldalát átsütjük. A hamburgerzsemlét ketté vágjuk, a vágott felével lefelé, szárazon megpirítjuk. Az alsó felére salátaleveleket teszünk, ráfektetjük az elkészített pogácsát , majonézzel meglocsoljuk és a tetejét ráhelyezve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése