2012. március 15., csütörtök

Sáfrányos rókagomba rizottó


Hozzávalók:40 dkg rizs, 30 dkg sárga rókagomba, 10 dl csontlé, 2 dl fehérbor, 1 kötés újhagyma, 10 dkg vaj, 10 dkg reszelt sajt, sáfrány, törött bors só
Elkészítés:
Az újhagymát felkarikázzuk. A vaj 2/3-ad részében egy csipet sóval lepirítjuk. Hozzáadjuk az átválogatott, megmosott rizst, amit aztán üvegesre pirítunk. Hozzáadjuk a felszeletelt rókagombát, összeforgatjuk vele. Ízesítjük sóval, törött borssal. Beleöntjük a fehérbort és hagyjuk, hogy a párolás során a rizs teljesen magába szívja, ezután hozzáadunk egy késhegynyi sáfrányt, felöntjük a csontlével és készre pároljuk. Sáfrányt csak módjával használjunk, mert nagyon intenzív íz és színanyagokat tartalmaz! Tálalás előtt hozzákeverjük a maradék vajat, majd forrón, reszelt sajttal megszórva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése